Sunday, March 27, 2016

15-19 Μαρτίου 2016, το Λύκειο Παλιομετόχου φιλοξενεί την 4ην διακρατική συνάντηση διδασκαλίας μάθησης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  

IT or not ITReaching our goals equipped with modern tools!» 

Με μεγάλο ενθουσιασμό μαθητές και καθηγητές του σχολείου φιλοξένησαν 21 μαθητές και 9 καθηγητές από τις συνεργαζόμενες χώρες, Πολωνία, Κροατία, Ισπανία και Τσεχία.

Με την άφιξη τους στο σχολείο μας, οι φιλοξενούμενοι μας είχαν ένα θερμό καλωσόρισμα.   Ένα μεγάλο πανό φτιαγμένο από τους μαθητές του σχολείου μας,  στην είσοδο του σχολείου, έστελνε τις ευχές όλων μας. 


Oι δραστηριότητές της συνάντησης στην Κύπρο επικεντρώθηκαν στο επιμέρους θέμα της συνάντησης που είναι «Back to the future» δηλαδή "Επιστροφή στο μέλλον". Μελετήσαμε πως η Τεχνολογία της Πληροφορικής έχει αλλάξει τη ζωή μας και πώς επηρεάζει το μέλλον μας κυρίως στο τομέα της εκπαίδευσης.  Για τον λόγο αυτό η τελετή έναρξης  συνδύαζέ το παλιό με το νέο, το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Την τελετή οργάνωσε η καθηγήτρια Αλεξάνδρα Παπαναστασίου Κατσού.
Παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί και τραγούδια εναλλάσσονταν



Η χορωδία του σχολείου, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής κυρίας Λουκαΐδου, καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους με το τραγούδι «Χρυσοπράσινο φύλλο» που αποτελεί ένα ύμνο για τις ομορφιές του νησιού μας, ενώ παράλληλα γινόταν προβολή τοπίων από την Κυπριακή φύση.
Η τελετή έκλεισε με τον εθνικό ύμνο της Ευρώπης στέλνοντας το μήνυμα της συναδέλφωσης και της ειρηνικής συμβίωσης των λαών. 
Ξεκινώντας της συνάντηση, οι μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες για το «σπάσιμο του πάγου». Τις δραστηριότητες αυτές οργάνωσε ο καθηγητής κύριος Λεύκος Δημοσθένους.  Και όπως πολύ καλά φάνηκε «Ο πάγος έσπασε αμέσως»


 Για την καλύτερη γνωριμία των μαθητών οργανώθηκε διαγωνισμός με ερωτήσεις στο quizmaker. Οι μαθητές οργανωμένοι σε πολυεθνικές ομάδες είχαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με τις συνεργαζόμενες χώρες και γραμμένες στις 5 γλώσσες των συνεργαζόμενων χωρών. Την δραστηριότητα οργάνωσε η καθηγήτρια Ανδρομάχη Πιερίδου.
 

Ο καθηγητής Χρυσόστομος Ψηλογένης οργάνωσε μάθημα με την χρήση του προγράμματος Geogebra.
 Οι μαθητές διδάχθηκαν πώς να φτιάχνουν ιστοσελίδες με την χρήση του weebly και οργανωμένοι σε πολυεθνικές ομάδες έφτιαξαν την δική τους ιστοσελίδα με θέμα την τεχνολογία της Πληροφορικής και πως αυτή έχει επηρεάσει την ζωή μας.   Το εργαστήριο οργάνωσε η καθηγήτρια Ανδρομάχη Πιερίδου.


Ο καθηγητής του πανεπιστημίου κύριος Βαλανίδης δίδαξε στην ομάδα μας Ρομποτική και οι μαθητές έφτιαξαν και προγραμμάτισαν τα δικά τους μικρά ρομπότ.

 Κύπριοι μαθητές παρέδωσαν μαθήματα ελληνικών και κυπριακών χωρών στους φιλοξενούμενους μας.



 Επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο ορεινό χωριό Κυπερούντα.

 Ακολούθησε το εκπαιδευτικό παιγνίδι «compass game» που όλοι απόλαυσαν.

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την συνάντηση και το πολιτιστικό μέρος με την επίσκεψη μας στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

 Οι εργασίες της συνάντησης μας έκλεισαν με την τελετή λήξης στην οποία είχαμε την τιμή να παρευρίσκεται και να χαιρετίσει η κ. Ανδρούλα Βασιλείου, Ευρωπαία επίτροπο  για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό  και την πολυγλωσσία (2009-2014). Στην τελετή οι μαθητές παρουσίασαν τις ιστοσελίδες που δημιούργησαν στο πλαίσιο της συνάντησης.



 Στους μαθητές και καθηγητές που παρευρέθηκαν στο πρόγραμμα δόθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης.



 Και ολοκληρώσαμε με όλο το σχολείο να χορεύει συρτάκι στην αυλή. Όλοι δηλώνουν πως η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη.











No comments:

Post a Comment